woensdag 21 maart 2012

De Constructie

De constructie van het keukenapparaat moet goed in elkaar zitten. Het moet het vertrouwen kunnen uitstralen en je het gevoel geven dat je er al eens mee hebt gewerkt. Kortweg het moet simpel en efficiënt zijn.

De opbouw van het apparaat zal in zekere zin dezelfde zijn als je er zelf 1 zou bouwen.

Er komt een fries oppervlak. Op dit oppervlak wordt het eten bevroren. Het moet goed en duidelijk afgebakend zijn, zodanig dat de gebruiker weet " tot hier wordt het koud". Deze zal bestaan uit een stalen kookplaat.

Men kan de houtenblok vergelijken met de behuizing. Het moet er dus voor zorgen dat de koude van binnen in, niet voelbaar is aan de buitenkant (enkel voelbaar aan het fries oppervlak). Als ook moet het gesmolten droog ijs ergens worden opgevangen. Dit zal ook in de behuizing zijn.

De handdoek is vergelijkbaar met een goede isolatie. Deze is belangrijk want we willen maar 1 kan koud hebben. Dus de gebruiker moet in theorie met zijn blote handen de buitenkant van het apparaat kunnen aan raken zonder de koude te voelen. Ik zou een low densety foam filled polyethylene gebruiken. Deze isoleert het geheel goed af.

Dan hebben we nog het droog ijs. Deze kunnen we natuurlijk niet zomaar vast pakken. Hiervoor moet men hand bescherming aan hebben, anders zal men zich verwonden. 
Ik heb het idee om deze in een soort van capsules te steken. Deze capsules zelf zijn ook gemaakt van staal en zullen ook koud aanvoelen door het droog ijs dat er zich binnen bevind. Doordat het in een capsule bevind, is het dus vele makkelijker om deze in de machine te schuiven. Dus het is mogelijk om op het droog ijs in een bepaalde vorm te verpakken als het ware en deze in de machine te schuiven.

De tekening hier boven legt goed het principe uit van de capsules. Nu heb ik een plaat genomen om er op te vriezen. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten